Huiswerkbegeleiding

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor tegenvallende schoolresultaten of problemen met het maken en leren van je huiswerk, zoals het verliezen van het overzicht, het hebben van concentratieproblemen en/of moeite hebben met de vakinhoudelijke lesstof.

De basis van verbetering is volgens NaschoolEnzo het verhogen van je motivatie en het vertrouwen in je eigen capaciteit herstellen. NaschoolEnzo kan daarbij jouw ‘steuntje in de rug’ zijn. Samen gaan wij jouw resultaten verbeteren!

NaschoolEnzo staat voor een persoonlijke aanpak. Op elke vier leerlingen is er één begeleider. Hierdoor hoef je niet lang te wachten voordat je hulp krijgt bij jouw leer- en maakwerk. Door deze persoonlijke aanpak word je aangezet en gemotiveerd tot het leren en maken van je schoolwerk.
Door onze intensieve begeleiding kun je tijdens de huiswerk middagen met al je vragen bij ons terecht. Soms zullen wij je het antwoord direct geven, maar bij voorkeur wijzen we je de weg, zodat je zelf actief met de stof aan de slag gaat.

We leggen de nadruk dus op een persoonlijke begeleiding en op:

 • structuur;
 • planning;
 • zelfvertrouwen;
 • zelfstandigheid;
 • kleinschaligheid;
 • kwaliteit.

Daarbij hebben we regelmatig contact met je ouders en/of verzorgers  en stellen we hen op de hoogte over jouw voortgang.


 

Bijles

Het kan zijn dat je alleen wat meer moeite hebt met een bepaald vak en dat je behoefte hebt aan extra ondersteuning en hulp voor dit specifieke vak. Bij NaschoolEnzo geven we bijlessen in alle vakken en niveaus. Ook als je in groep 7 of 8 zit en extra ondersteuning nodig hebt, ben je bij NaschoolEnzo van harte welkom.


 

Citotoetsen en entreetoetsen oefenen

Zit je in groep 7 of 8 en kan je  hulp gebruiken bij het voorbereiden van je cito- of entreetoets? Wij geven bij NaschoolEnzo een aparte cursus voor  de cito en/of entreetoets. Onder professionele begeleiding kun je in een klein groepje oefenen.

NaschoolEnzo streeft er naar dat je na de cursus met meer zekerheid in jezelf de entree of citotoets kunt maken en het tot een goed resultaat zal brengen.

De cursus wordt ook door ons verzorgd in groep zeven en/ of acht op basisscholen. Voor meer informatie over de cursus op de basisschool kunt u het contactformulier invullen.


 

Voorbereiding op de brugklas

De overgang van groep 8 naar de middelbare school is voor iedere leerling een beetje spannend. Op de middelbare school is alles nieuw. Zo krijg je meerdere leraren, een rooster met lessen en ga zo maar door. Deze speciale training bereid je voor op deze nieuwe periode.

Tijdens zes bijeenkomsten van een uur, gaan we aan de slag met het ‘leren leren’  en het onderscheiden van hoofd- en bijzaken. De aanpak van het huiswerk, maar ook het maken van een goede planning zijn belangrijke zaken die aan bod komen. Ook de aanpak en het voorbereiden van toetsen pakken we tijdens deze bijeenkomsten samen met je aan.


 

Brugklasbegeleiding

Voor veel leerlingen is de overgang van de basisschool naar de brugklas erg groot. Misschien geldt dat ook wel voor jou?
Naast het veranderen van school kun je moeite hebben met een juiste aanpak van het leren van je schoolwerk. Hoe kun je bijvoorbeeld het leren van een lap tekst aanpakken? En waar moet je nu precies op letten? Wij geven je de juiste persoonlijke begeleiding om een goede start te kunnen maken in de brugklas. Bij brugklasbegeleiding leggen we de nadruk op:

 • een goede werkhouding;
 • het ‘leren leren’;
 • structuur;
 • persoonlijke aanpak;
 • planning.

 

Examenbegeleiding

Met de examenbegeleiding vergroten we je motivatie én vertrouwen in je eigen capaciteiten. We begeleiden je intensief, met persoonlijke aandacht. De doelstelling is duidelijk:

Slagen voor je examen!

Hoe doen we dat?
Tijdens de examenbegeleiding gaan we gericht aan de slag met de voorbereiding op je examens. We  oefenen met oefenexamens en geven je extra uitleg over de examenstof.
We bereiden samen de mondelinge examens voor en bieden hulp bij het maken van boekverslagen en praktische opdrachten.

Goed om te weten:
Bij NaschoolEnzo werken we aan de hand van het PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting).


 

Examentraining

Tijdens de lessen bereid je je samen met jouw vakdocenten voor op de (eind)examens. Er wordt veel geoefend en geleerd, maar soms heb je voor een bepaald vak net nog wat meer oefening en/of uitleg nodig.

Tijdens de schoolvakanties bieden we bij NaschoolEnzo extra examentrainingen aan. Tijdens deze dagen gaan we in kleine groepjes op een intensieve manier aan de slag met het voorbereiden van het (eind)examen.
We zullen samen met jou alle stof herhalen en kijken naar de onderdelen waarmee jij nog moeite hebt. Omdat we in korte tijd alle belangrijke examenstof bespreken/uitleggen en oefenen zal je met meer vertrouwen en kennis het examen in gaan!

Tijdens de examentraining wordt je begeleid door (vak)gespecialiseerde trainers/docenten. Daarnaast hebben we nauw contact met jouw docenten, waardoor we eventueel kunnen overleggen waar we tijdens de examentraining de focus op moeten leggen.


 

Studie-coaching

Bij NaschoolEnzo bieden we ook ondersteuning aan op het gebied van studievaardigheden. Belangrijk vinden wij het ‘leren leren’  de aanpak, de planning en de studiehouding. Ook besteden we extra aandacht aan het maken van mindmaps en/of goede samenvattingen.

Samen met jou gaan we tijdens deze studie-coaching op zoek naar een juiste aanpak met als doel dat je meer vertrouwen krijgt in eigen kunnen. Een goede aanpak, voorbereiding van het huiswerk en het maken van de toetsen worden door het volgen van deze cursus als vanzelfsprekend.

Deze begeleiding wordt in kleine groepjes gegeven, maar desgewenst bieden we de cursus ook één op één aan.


 

Bijspijkercursus

Wil je beter worden in een bepaald vak? Laat je dan tijdens de schoolvakantie gericht bijspijkeren tijdens onze speciale bijspijkercursus! Samen met jou gaan we aan de hand van een persoonlijk plan aan de slag om bepaalde vakgerichte stof beter onder de knie te krijgen. Na de vakantie zal je niet meer achter de feiten aanlopen  en de stof beter begrijpen met uiteindelijk betere resultaten.